Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

2022. szeptember - Madárbarát óvoda lettünk

A gyermekek és a környezet iránti igényesség, az állatok iránti szeretet, odafigyelés és gondoskodás fontos része az óvodai nevelésünknek. Hisszük, hogy azon gyermekek, akik harmóniában és szeretetben tudnak élni környezetük élőlényeivel felnőve is odafigyelnek majd az őket körül vevő állatvilágra.
A mindennapokban tudatosan valósul meg az állatok iránti odafigyelés. Fontos, hogy a gyermekek érzelmileg kötődhessenek az őket körülvevő világhoz.
Az állatok is éreznek, vágynak és rászorulnak a mindennapos gondoskodásunkra, odafigyelésünkre, védelmünkre és szeretetünkre. Ezen gondolatok megértésével tudjuk a legbiztosabb alapokat megteremteni. A gyermekek évek óta nagy lelkesedéssel szemlélték és folyamatosan etették az óvoda ablakához röppenő kismadarakat, valamint az óvoda udvarán elhelyezett madáretetők lakóit. Minden egyes madárka nagy mosolyt csalt a gyermekek arcára.
A Madárbarát Óvoda cím elnyerése nagy öröm volt mind a gyermekek, mind az óvoda dolgozói számára, hiszen a sok törődés, szeretet és odafigyelés meghozta a gyümölcsét.

(Tóth Evelin)

2022. Február

2022. január

Hírek, események